Köpek Aşı Takvimi

Köpek Aşı Takvimi

Köpek aşı takvimi, köpeklerin yaşamları boyunca yapılması gereken tüm aşıların belli bir periyotlar halinde uygulanmasını ifade etmektedir. Köpek aşı takvimi ile birlikte köpekler, bulaşıcı hastalıklara veya kalıtsal hastalıklara karşı dirençli bir şekilde yaşam sürebilirler. Köpek aşı takvimine uyulması hem köpeklerin sağlığı için hem de insanların sağlığı için oldukça önemlidir. Bazı hastalıklar köpekten insana bulaşabileceğinden dolayı köpeklerin aşılarının zamanında ve düzenli bir şekilde yapılması oldukça önemlidir.

Telefon: 0505 495 19 14 (Tıkla Ara)

WhatsApp Telefonu: 0505 495 19 14 (Sohbet Etmek için Tıklayın)

Yol Tarifi: Tıkla Veteriner Yol Tarifi Al

Köpek aşı takvimi içerisinde mevcut olan aşılar genel olarak köpek yaşına, köpeğin cinsine, köpeğine yaşadığı ortama ve bölgede bulunan yaygın hastalıklara göre farklılık gösterebilmektedir. Köpeğinizin aşı takvimini AYKAVET Veteriner Kliniği’mize gelerek kontrol ettirebilirsiniz. 

Köpekler için genel aşı takviminde yer alan aşılar aşağıda listelenmiştir.

  • Karma aşı
  • Lyme aşısı
  • Kuduz aşısı
  • Mantar aşısı
  • İç ve dış parazit aşısı
  • Bronşit (KC) Aşısı
  • Corona virüs aşısı

Yavru Köpek Aşı Takvimi

Köpeklerin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için önemli bir rol oynayan yavru köpek aşı takvimi, bulaşıcı hastalıklara karşı koruma sağlamak amacıyla belirli zaman aralıklarında uygulanan aşıların düzenini net bir şekilde belirlemektedir. 

Köpeğinizin aşı takviminin takip edilmesi ve aşıların uygulanması son derece önemlidir ve onların gelişimlerinde büyük rol oynamaktadır.

Yavru köpeklerin aşı takvimi, yaşlarına göre sıralanır ve her aşama için belirli bir hafta sayısını içermektedir. Oluşturulan aşı takvimi, köpeklerin hayatlarının erken dönemlerinde hassas oldukları hastalıklara karşı koruma sağlamayı hedeflemektedir. Yapılan yavru köpek aşıları ile birlikte yavru köpekler sağlıklı bir yaşam başlangıç yapar ve yetişkinlik dönemlerine daha sağlam bir temelle ilerleme avantajı kazanırlar.

Yavru köpek aşıları takvimi ve köpeklerin kaç haftalık olması gerektiğine dair bilgiler aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

  • İç ve dış parazit aşısı: 6.haftada 1 doz şeklinde,
  • Karma aşı: 8.haftada ve 11.haftada 2 doz şeklinde,
  • Bronşit aşısı: 9.haftada ve 12.haftada 2 doz şeklinde,
  • Corona virüs aşısı: 10.haftada ve 14.haftada 2 doz şeklinde,
  • Lyme aşısı: 12.haftada 1 doz şeklinde,
  • Mantar aşısı ise köpeklerde herhangi bir mantar durumu gözlemlediği zaman uygulanmakta olan bir aşı çeşididir.

Köpek aşı takviminde yer alan aşıların zamanında yaptırılması hem köpeklerden insanlara bulaşabilen hem de köpeklerin hayatlarını negatif şekilde etkileyen her türlü olumsuz duruma karşı büyük bir oranda önlem sağlayacaktır. Yavru köpeklere uygulanan bu aşıların veya başka aşıların ne gibi durumlarda yapılacağına ve kaç doz yapılacağına alanında uzman bir veteriner hekimin muayenesinden sonra karar verilmesi gerekmektedir.

Yetişkin Köpek Aşı Takvimi

Yetişkin köpeklerde de bu aşıların tekrar yapılması oldukça büyük bir öneme sahiptir. Veteriner hekimlere danışılarak yaptırılan bu aşılar genel olarak köpeklerin sağlıklı bir yaşam geçirmesini sağlamaktadır. Yetişkin köpek aşı takvimi yapılması gereken aşılarda, yavru köpeklere nazaran daha çok aşı türü yer almaktadır.

Yetişkin aşı köpek takviminde mevcut olan aşılar aşağıda maddeler halinde listelenmiştir.

  • Karma aşı: Her yıl 1 doz şeklinde,
  • Bronşit aşısı: Her yıl 1 doz şeklinde,
  • Corona virüs aşısı: Her yıl 1 doz şeklinde,
  • Lyme aşısı: Her yıl 1 doz şeklinde,
  • Kuduz aşısı: Her yıl 1 doz şeklinde,
  • Parazit aşısı: Ayda bir, 1 doz şeklinde uygulanmaktadır.

Veteriner hekimin köpeğinizin durumuna göre karar vereceği influenza, bordetella ve leptospirozis aşılarının da yılda veya iki yılda bir birer doz yaptırılması genel olarak önerilmektedir.

Köpeklerde influenza, solunum yolu enfeksiyonuna neden olan bir hastalık olan Canine Influenza Virus (CIV) olarak bilinmektedir. Zaman zaman köpeklerde meydana gelebilen bu hastalık; hapşırık, öksürük, ateş ve halsizlik gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır.

Leptospirozis ise zoonotik bir hastalıktır, yani hayvandan insana bulaşabilir. Köpeklerde meydana gelen bu hastalık kan dolaşımı yoluyla yayılır ve böbrekler ile karaciğeri etkileyebilir. Köpekler, sudan ve topraktan bu hastalığa maruz kalabilirler. Leptospirozis bazı köpeklerde hafif semptomlarla seyrederken, bazı köpeklerde ise çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Durumun bu şekilde olmasından dolayı Leptospirozis aşısı, büyük bir önem taşır. Köpeklerde meydana gelen bu hastalık da hastalık titreme, ateş, kusma, uyuşukluk, iştah kaybı ve hareketsizlik gibi semptomlarla kendini göstermektedir.

Köpeklerin sağlığını korumak, bağışıklıklarını güçlendirmek ve yukarıda bahsedilen hastalıklardan korunmak için veteriner hekimlerle aşı takviminin takibi ve uygulanması konusunda iletişimde olmak önem arz etmektedir. Modern ve hijyenik ekipmanlara sahip deneyimli veteriner kliniklerinde, köpeğinizin yetişkin aşılarını güvenle yaptırabilirsiniz.


Köpeklere Aşı Yaptırmanın Önemi Nedir?

Köpeklere aşı yaptırmanın önemi oldukça fazladır. Köpeklere yapılan aşılar hem köpeklerin hem de insanların sağlıklı bir yaşam sürmesi için oldukça gereklidir. Köpeklere aşı yaptırarak onları birçok hastalığa karşı koruyabilir ve yaşam kalitelerini büyük bir oranda yükseltebilirsiniz.

Bunun yanı sıra köpeklere aşı yaptırarak insanlara da bulaşabilecek olan bazı hastalıkların bulaşmasını önleyebilir ve toplam sağlığını bu şekilde büyük bir oranda koruyabilirsiniz.

Köpeklere aşı yaptırmanın bazı faydaları aşağıda maddeler halinde listelenmiştir.

  • Yapılan aşılar köpeklerin bağışıklık sistemini büyük bir oranda güçlendirir ve köpeklerin hasta oldukları zaman direnci bu hastalıklara karşı direnci yüksek olur.
  • Uygulanan aşılar ile birlikte köpeklerin hastalık kapma riski çok daha az hale gelir ve eğer hastalık kaparlarsa da hastalığın şiddeti çok daha az olur.
  • Köpeklerin yapılan aşılar ile birlikte yaşam süreleri uzar ve yaşam kaliteleri çok daha artar.
  • Köpeklerden insanlara bulaşabilecek olan kuduz gibi bazı hastalıklara karşı aşılar büyük bir oranda koruma sağlamaktadır. Yapılan aşılar, toplum sağlığını korumada büyük rol oynamaktadır.

Köpek Aşı Fiyatları Nedir?

Köpek aşı fiyatlarını etkileyen faktörler arasında köpeğin yaşı, köpeğin cinsi, köpeğin büyüklüğü, yapılacak aşının türü, aşı miktarı ve köpeğin sağlık geçmişi gibi birçok durum bulunmaktadır. 

En doğru fiyat bilgisini almak için lütfen bizi arayın. Ayrıca Köpek Aşı Fiyatları sayfamızı da inceleyebilirsiniz.

Köpeğinizin sağlığını korumak için aşılarını mutlaka yaptırmalısınız. Köpeğinizin sağlığını tehlikeye atmayın, sizin için o da aileden biri gibidir. AYKAVET Veteriner Kliniği olarak tüm köpek aşıları hakkında bize danışabilir, fiyat bilgisi alabilir ve kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Faydalı Linkler:

Veteriner Fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Erenköy Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Göztepe Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Ataşehir Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yenisahra Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Ziverbey Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

AYKAVET Veteriner Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Paylaş:

İçindekiler

Popüler İçerikler

aykavet veteriner kliniği

Erenköy Veteriner

Göztepe Veteriner

Ataşehir Veteriner

Instagram