Köpek Kısırlaştırma: Tam Rehber

Köpek Kısırlaştırma: Tam Rehber

Köpek kısırlaştırma işlemi genellikle evcil hayvan sahiplerinin en sık araştırdığı konular arasında yerini almaktadır. Köpekler, sadık ve sevgi dolu canlılar olarak bilinmektedir. 

Özellikle yazlık kesimlerde evcil hayvanları dışarıya salanlar yüzünden ülkemizde ciddi anlamda bir sokak köpeği problemi oluşmaya başladı. Bu durum ne yazık ki sokak hayvanı popülasyonunu artırıyor hem de bakımsız hayvanların sayısını çoğaltıyor. Bizler de bu noktada kısırlaştırma hizmeti vererek, sevimli dostlarımıza yardımcı oluyoruz!

Telefon: 0505 495 19 14 (Tıkla Ara)

WhatsApp Telefonu: 0505 495 19 14 (Sohbet Etmek için Tıklayın)

Yol Tarifi: Tıkla Veteriner Yol Tarifi Al

Köpek kısırlaştırma oldukça önemli bir konudur. Bu işlemin ne olduğunu, fiyatların ne kadar olduğunu ve kısırlaştırma işlemi hakkında merak edilen bütün detayları sizlere aktarıyoruz:

Köpek Kısırlaştırma İşlemi: Bilmeniz Gerekenler

Kısırlaştırma işlemi, dişi ve erkek köpeklerde farklı şekilde ilerlemektedir. 

Dişi Köpek Kısırlaştırma İşlemi

Dişi köpeklerde rahim ve yumurtalıkların cerrahi olarak çıkarılması işlemine denilmektedir. Bu sayede dişi köpek kısırlaştırılmış olmaktadır.

Erkek Köpek Kısırlaştırma İşlemi:

Erkek köpeklerde ise köpek kısırlaştırma işlemi testislerin alınması ile yapılmaktadır. Bu işlemin ardından erkek köpek kısırlaştırılmış olmaktadır.

Bu şekilde köpeklerin doğal olarak yavru sahibi olması engellenir. Tıp dilinde köpek kısırlaştırma, dişi köpeklerde “ovariektomi” olarak erkek köpeklerde ise “kastrasyon” olarak adlandırılmaktadır.

Köpek Kısırlaştırma Neden Yapılır?

Kısırlaştırma, birçok önemli nedenle yapılır. Bizler bu içeriğimizin devamında bu işlemin neden yapıldığını ve neden yapılması gerektiğini sizlere aktarıyoruz:

Kontrolsüz Üremeyi Önleme: Kontrolsüz üreme, sokak hayvanı popülasyonunu artırır ve bakımsız hayvanların sokaklarda yaşamasına neden olabilir. Kısırlaştırma, istenmeyen yavruların doğmasının önüne geçerek popülasyonu kontrol altında tutmayı sağlar.

Sağlık Avantajı: Kısırlaştırılmış dişi köpeklerde rahim iltihabı, yumurtalık kanseri ve meme kanseri riski azalır. Erkek köpeklerde ise prostat problemleri ve testis kanseri riski azalır.

Davranış Problemlerinin Azaltılması: Kısırlaştırma, hormonların etkisini azaltarak, köpeklerde agresyon, yavruların peşinden gitme ve işaret bırakma gibi davranış sorunlarını azaltabilir.

Erkek ve Dişi Köpek Kısırlaştırma Sonrası

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor ki, köpek kısırlaştırma işlemi veteriner kliniğimizde deneyimli hekimlerimiz kontrolünde profesyonel bir şekilde yapılmaktadır. İşlem sırasında sevimli dostlarımız uyutulur. Uyuduklarından tamamen emin olunduktan sonra kısırlaştırma işlemi yapılır. 

İşlem sırasında ise herhangi bir acı ya da rahatsızlık hissi duymazlar. Operasyon tamamlandıktan sonra ise veteriner hekimlerimiz tarafından reçete edilen ağrı kesiciler ve iyileşme sürecini hızlandıran bazı ilaçlarla köpeklerin daha hızlı iyileşmesi sağlanır. Bu sayede köpeklerin rahat ve ağrısız bir iyileşme süreci geçirmesi sağlanır.

Köpek Kısırlaştırma Ücretleri ve Fiyatları

Köpek Kısırlaştırma Ücretlerini sayfamızı ziyaret ederek görebilirsiniz.

Kısırlaştırma işleminde Veteriner Hekimler Odasının vermiş olduğu fiyatlama listesi baz alınmakla birlikte, köpeğinizin yaşı, cinsi, işlem sırasında gereksinim duyulacak ekstra ilaçlar ve bunların çeşitlerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple her türün boyutu ve gerektirdiği malzemeler farklı olduğu için tek tip köpek kısırlaştırma fiyatı verilememektedir. 

Köpek kısırlaştırma ücreti için nihai fiyatlandırmayı veteriner kliniğimizdeki muayene sırasında öğrenebilirsiniz. Yine de bilgi almak için bizi aramaktan çekinmeyin!

Ücretler sayfamızda aşağıdaki sorularınıza da yanıt bulabilirsiniz:

Köpek Kısırlaştırma İşleminin Önemi

Kısırlaştırma işlemi aslında hem köpeklerin sağlığı hem de sokak köpeklerinin sayısının artmasını engellemek adına çok önemlidir. Kontrollü ve sağlıklı bir köpek popülasyonunun oluşması açısından da gereklidir. İşlemlerin kesinlikle uzman bir hekim ya da doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Doğru uzman tarafından yapılan kısırlaştırma işlemi sonrasında köpekleriniz daha hızlı bir şekilde iyileşecektir. Kısırlaştırma ücretlerini köpeklerin ırkı, büyüklüğü verilen hizmetin derecesi etkilemektedir. Bu işlemi yaptırmayı düşünüyorsanız, bu noktada fiyattan ziyade verilen hizmetin kalitesini daha ön planda tutmanız önerilmektedir! Veteriner kliniğimiz bu noktada sizlere en kaliteli hizmeti sunmaktadır.

Köpek Kısırlaştırma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

Köpek kısırlaştırma işlemi aslında bir cerrahi operasyon olarak düşünülmelidir. Operasyon sonrasında doktorlarımızın ya da hekimlerimizin dostlarınız için uygun gördüğü ilaçları düzenli bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Bu noktada dostlarınıza nasıl bir işlem uygulandığını da merak ediyor olabilirsiniz. Kısırlaştırma işleminin nasıl yapıldığı hakkında merak edilenler şu şekilde:

Kısırlaştırma işlemi deneyimli veteriner hekimler ile kontrollü bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlem, köpeklerin evde ya da sokakta yaşadığı fark etmeksizin kontrolsüz bir şekilde üremesini engellemek için yapılmaktadır. Aslında bu işlemle köpeklerin üreme yetenekleri ortadan kaldırılmaktadır. İşlem ile dişi köpeklerdeki rahim ve yumurtalıklar alınırken, erkek köpeklerde de testisler alınarak üreme zoraki olarak durdurulur.

Kısırlaştırma işlemlerimiz, veteriner kliniklerimizde hijyenik ortamlarda gerçekleştirilir. Özellikle genel anestezi altında yapılır. İşlem sırasında köpekler uyutularak bilinçsiz bir hale getirilir. Bu şekilde köpekler işlem sırasında hiçbir şekilde acı hissetmez. Veteriner kliniğimizde görev alan hekimlerimiz steril ve hijyenik koşullarda operasyonu tamamlar.

Dişi köpeklerde işlem sırasında karın bölgesine küçük bir kesi atılır. Daha sonra yumurtalık ve rahim bu kesi üzerinden çıkarılır. Dikiş ile kesi yeri kapatılır. İşlemden sonra köpeğin karnına düzenli olarak pansuman yapılması gerekir.

Erkek köpeklerde ise işlem sırasında testisler alınır. Bunun için testis torbasına küçük bir kesi atılır. Testisler alındıktan sonra kesi bir dikiş ile katılır ve aynı şekilde düzenli olarak pansuman yapılır.

Dişi köpeklerin iyileşmesi biraz daha uzun sürebilir. Erkek köpeklerin toparlanma daha hızlı olduğu görülmektedir.

Köpek kısırlaştırma işlemi, köpeklerin üremi yeteneklerini zoraki bir şekilde sonlandırmaktadır. Aslında bu noktada da pek çok faydası olduğunu da göz ardı etmememiz gerekiyor. Dişi köpeklerde rahim iltihabı ya da yumurtalık kanserinin azaldığı ifade edilirken, erkek köpeklerde de testis kanseri riskini düşürür. Aynı zamanda, köpeklerin davranış problemlerini azaltabilir. Bununla birlikte hem dişi hem de erkek köpeklerde görülebilen uyum sorunları azalır.

Köpek Kısırlaştırma Yorumları

Köpek sahibi hayvan severler, sadık dostları için her konuda olduğu gibi kısırlaştırma konusunda da en doğru sonuca ulaşmak için diğer köpek sahipleri ile iletişime geçiyor. Birbirlerinin Köpek Kısırlaştırma Yorumlarını inceliyorlar. Daha önce erkek veya dişi köpeğini kısırlaştırmış kişilerin deneyimlerinden ve tavsiyelerinden yola çıkarak ilerliyorlar. Bu konuda en doğru sonucu köpeğinizin cinsi, yaşı ve ırkına istinaden tabii ki veteriner hekimden alabilirsiniz.

Erkek ve Dişi Köpek Kısırlaştırma için AYKAVET Veteriner Kliniği olarak Bizi Arayın!

Erkek Köpek Kısırlaştırma Yorumları

Erkek köpekler, dişi köpekleri görüp hormonal seviyenin yüksekliğinden ötürü peşlerinden koşma eğilimindediler. Bunu yapmak için de evden kaçma, sahibini dinlememe, yüksekten atlama, kapı ve pencereleri açmaya çalışma, açamazsa dişleme ve ısırmaya çabalama gibi kendilerini yaralama ihtimali çok yüksek bir sürü eylemde bulunurlar. 

Erkek Köpek Kısırlaştırma Sonrası

Erkek köpeklerini kısırlaştıran bir çok hayvan sever kısırlaştırmadan birkaç hafta sonra tüm bu negatif davranışların ortadan kalktığını, evcil dostlarının daha sakin ve sözlerini daha dinler hale geldiğini belirtmektedir.

Birçok farklı yorumu okumak için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz:

Dişi Köpek Kısırlaştırma Yorumları

Dişi Köpek Kısırlaştırma Yorumları yapan birçok evcil hayvan sahibi dişi köpekler için kısırlaştırmanın ne zaman doğru olduğu yönünde birbirlerine sorular sormakta. İlk kızgınlık dönemini geçirdikten sonra kısırlaştırmak ya da hiç kızgınlık dönemine ulaşmadan kısırlaştırmak arasında hem evcil hayvan sahipleri açısından hem de onların danıştıkları veteriner hekimleri açısından farklı görüşlerin olduğu görülüyor.

Dişi Köpek Kısırlaştırma Sonrası Nasıl Olur?

Ayrıca kısırlaştırmanın yine hormonal seviyenin dizginlenmesi ile birlikte gelen sakinlik ile kontrolü doğumun getirdiği olumsuz popülasyon da engellenmesine yönelik faydalardan da bahsediliyor.

Birçok farklı yorumu okumak için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz:

Faydalı Linkler:

Veteriner Fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Erenköy Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Göztepe Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Ataşehir Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yenisahra Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Ziverbey Veteriner sayfamızı inceleyebilirsiniz.

AYKAVET Veteriner Instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.

Paylaş:

İçindekiler

Popüler İçerikler

aykavet veteriner kliniği

Erenköy Veteriner

Göztepe Veteriner

Ataşehir Veteriner

Instagram