Kedi Aşı Fiyatları (2023 Ücretleri)

Kedi Aşı Fiyatları (2023 Ücretleri)

Kediler, evcilleştirilmiş memeli hayvanlardır. Sokakta her köşe başında sıkça gördüğümüz, evde sahipleriyle oyunlar oynayan bir ev hayvanı olarak bilinen kediler hakkında birçok şey duyuyoruz. Hasta yavrusunu hastaneye ulaştıran, insanların tehlikeli anlarda dikkatini çekmeye çalışan ve daha nicesi. Bu samimi ve iyi gözlemci hayvanların da insanlar gibi iyi bir bakıma ihtiyacı vardır. Bu da deneyimli veteriner hekimlerinin bulunduğu veteriner kliniklerinde en iyi şekilde karşılanmaktadır. Gelin şimdi bu bakımda yer edinen kedi aşı fiyatları neler, inceleyelim.

AYKAVET Veteriner Kliniği – Erenköy

Telefon: 0505 495 19 14 (Tıkla Ara)

WhatsApp Telefonu: 0505 495 19 14 (Sohbet Etmek için Tıklayın)

Yol Tarifi: Tıkla Veteriner Yol Tarifi Al

Adres: Erenköy Mahallesi. Şemşettin Günaltay Caddesi, Eralp Apartmanı, No:173/A, 34738 Kadıköy/İstanbul

Web: aykavet.com

E-mail: info@aykavet.com

Kedi Kuduz Aşısı ve Fiyatı

Kedi aşılarının olmazsa olmazı, köpek aşıları gibi karma aşı ve kuduz aşısıdır. Rabies ya da Lyss adıyla da bilinen kuduz hastalığının melankolik dönem, saldırganlık dönemi ve felç dönemi denen üç kısmı vardır. 

Kuduz dendiğinde akla ilk gelen her ne kadar kediler olmasa da kedilere de kuduz aşısı yaptırılması zorunludur. Kuduz olma riskleri oldukça düşük olsa da virüslere karşı hazır olmaları iyi bir önlem olmaktadır. Kedi kuduz aşısı fiyat bilgisi aşağıda yer almaktadır.

  • Kedi kuduz aşısı fiyatı: 650 TL olmaktadır.

Yani yukarıda da bahsettiğimiz üzere kedinin evde beslenmesi, dışarı çıkmaması veya temizliğine dikkat edilmesi her ne kadar önemli olsa da aşı yaptırmamak için bir sebep olarak düşünülmemelidir. Aynı zamanda zoonoz (hayvandan insana geçen) bir hastalık olduğu, ve evcil hayvanımız kadar topluma karşı da bir sorumluluğumuz olduğu unutulmamalıdır.

İsteğe Bağlı Kedi Aşıları ve Fiyatları (2023)

Karma aşı ve kuduz aşısı zorunlu olmakla birlikte isteğe bağlı olan kedi aşıları da bulunmaktadır. Bu aşılar arasında bronşit, mantar, FIV(Feline immunodeficiency virus) ve lösemi aşıları bulunmaktadır. 

Her ne kadar isteğe bağlı olarak belirtilse de aslında tüm aşıların gerekliliğine veteriner hekimler karar vereceği için evcil dostunuzu muayene ettirmenizde fayda var. 

Kedilerde bronşit hastalığı çeşitli alerjenlerin solunum yollarını tahriş etmesiyle meydana gelmektedir. Nadir de olsa insana da bulaşabilen mantar hastalığında ise kediler kaşıntı hissedebilir, çeşitli cilt lezyonları ortaya çıkabilir ve kıl dökebilirler. Bu hastalıkların tedavisinde aşılama ve ilaç tedavisi yer alır. 

FIV(Feline immunodeficiency virus) ise adından da anlaşılacağı üzere genelde vücut sıvılarında bulunan öldürücü bir virüstür; kedilerin bağışıklık sistemini etkiler ve erkek kedilerde dişilere oranla daha çok görülme oranı vardır. Son olarak lösemi (FeLV) ise kedilerde kansere sebep olan bir hastalıktır.

  • Kedi mantar aşısı fiyatı: 820 TL,
  • Kedi FIV aşısı fiyatı: 680 TL,
  • Kedi lösemi aşısı fiyatı: 650 TL’dir.

Kedi aşı ücretleri de bu şekilde olmaktadır.

Kedi İç Dış Parazit Aşısı ve Fiyatları (Karma Aşı Fiyatı – 2023)

Parazitler, bazı yavru kedilere annelerinin sütünden geçe ihtimali olduğu gibi bazı mikroorganizmaların bulaşmış olduğu yiyecekleri tüketmeleri neticesinde de ortaya çıkabilir. 

Kedilerin bağışıklık sistemi ve sindirim sistemlerini etkileyen parazitler, kedilerin kıllarından, dışkısından, diş etlerinden ve anormal davranışlarından da anlaşılabileceği gibi kimi zaman da anlaşılamayabilir. Bu sebeple veteriner hekime muayene ettirmekte fayda vardır. İç, Dış ve karma aşı fiyatları ise aşağıdaki gibidir:

  • Kedi karma aşı fiyatı: 650 TL’dir,
  • Kedi iç parazit oral (ağızdan) ilaç uygulaması: 200 TL’dir,
  • Kedi iç parazit enjektabl (enjekte edilen) ilaç uygulaması: 340 TL’dir,
  • Kedi dış parazit ilaç uygulaması (ilaç ücreti ekstra olarak eklenmektedir) 200 TL’dir,
  • Eğer birlikte yaptırmak isterseniz de, kedi iç dış parazit aşısı fiyat 400 TL olmaktadır.

Yukarıda belirttiğimiz sebeplerden ötürü, belirli periyotlar ile parazit kontrolü ve parazit aşılarının önemi vurgulanmaktadır.

Kedi Aşı Ücretsiz Yapılır mı?

Peki veteriner kliniklerinde kedi aşı ücretsiz seçeneği var mı? Sahipli kedilerde ücretsiz aşı işlemi yapılamamaktadır. Bunun için yalnızca sahipsiz sokak kedileri dikkate alınmaktadır. Sizler de sokak kedilerinin bu uygulamadan yararlanmasını istiyorsanız bulunduğunuz yerdeki barınak veya belediyelere ulaşabilirsiniz. Bu sayede sokaktaki kediler de sağlıklı bir yaşam elde edebilirler.

Kedi Aşı Fiyatları 2023 yılı tarifesi İstanbul Veteriner Hekimler Odası’nın belirlediği rakamlara göre bu şekildedir. Oda tarafından yapılan bir güncelleme olduğunda web sitemize de en kısa sürede yansıtmaya özen gösteriyoruz.

AYKAVET Veteriner Kliniği – Yenisahra

Telefon: 0505 495 19 14 (Tıkla Ara)

WhatsApp Telefonu: 0505 495 19 14 (Sohbet Etmek için Tıklayın)

Yol Tarifi: Tıkla Veteriner Yol Tarifi Al

Adres: Erenköy Mahallesi’nde Şemşettin Günaltay Caddesi üzerinde Eralp Apartmanı, No:173/A, 34738 Kadıköy/İstanbul

Web: aykavet.com

E-mail: info@aykavet.com

Paylaş:

İçindekiler

Popüler İçerikler

aykavet veteriner kliniği

Erenköy Veteriner

Göztepe Veteriner

Ataşehir Veteriner

Instagram