Kedi Kısırlaştırma Fiyatları

Kedi Kısırlaştırma Fiyatları

Kedi kısırlaştırma işlemi, erkek ve dişi kedilerde üreme organlarının tamamının veya büyük kısmının çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen bir prosedürdür. Kısırlaştırma, evcil hayvan sahipleri tarafından verilen önemli bir karar olmakla birlikte, kanser benzeri pek çok hastalık riskini önler ve plansız üreme sorununu ortadan kaldırır. Ancak anestezi altında uygulanan kısırlaştırma işleminin faydalı olabilmesi ve kedi sağlığını olumlu yönde etkilemesi, prosedürün gerekli araç gereçler kullanılarak, steril ve doğru koşullar altında yapılmasına bağlıdır. Bu nedenle operasyon kararını vermek, kedi kısırlaştırma fiyatları da dahil olmak üzere bir dizi önemli soruyu gündeme getirebilir.

Bu bakımdan değerlendirildiğinde, erkek ve dişi kedi kısırlaştırma fiyat 2023 tarifesi minimum aşağıdaki gibi olmalıdır:

  • Erkek Kedi Kısırlaştırma Fiyatı: 2500 TL
  • Dişi Kedi Kısırlaştırma Fiyatı: 3500 TL

AYKAVET Veteriner Kliniği

Telefon: 0505 495 19 14 (Tıkla Ara)

WhatsApp Telefonu: 0505 495 19 14 (Sohbet Etmek için Tıklayın)

Yol Tarifi: Tıkla Veteriner Yol Tarifi Al

Adres: Erenköy mah. Şemşettin Günaltay cad. Eralp apt, no:173/A, 34738 Kadıköy/İstanbul

Web: aykavet.com

E-mail: info@aykavet.com

2023 Kedi Kısırlaştırma Ücretleri Ne Kadar?

Kedi Kısırlaştırma Fiyatları kısırlaştırma yapılacak kedinin türü, ağırlığı ve yaşına göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Veteriner hekimlik hizmetlerinde uygulanan işlemler, Veteriner Hekimler Odası tarafından belirlenen bir taban ücret tarifesine dayandırılmış durumdadır. Veteriner hekimler, ücret almalarını gerektiren işlemler karşılığında, odaların belirlediği minimum fiyat tarifesini uygulamakla yükümlüdür ve işlem sırasında gerçekleştirilen ek müdahaleler, kullanılan ilaçlar veya hekimin gerekli gördüğü diğer işlemler fiyatları etkilemektedir.

Kedi kısırlaştırma fiyatları 2023 tarifesi yine yıl ortasında İstanbul Veteriner Hekimler Odası tarafından belirlenmiştir. Her yıl fiyat tarifesi oda tarafından güncellenerek sitelerinde paylaşılmakta ve veteriner hekimler bu tarifeyi uygulamaktadır.

Kısırlaştırma fiyatlarında dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri verilen fiyatın oda tarafından verilen fiyattan daha düşük olmaması gerekliliğidir. Çünkü daha düşük fiyatlama demek kısırlaştırma işlemi için gerekli ilaçlar veya temel uygulamalar kullanılmadan gerçekleştirilmesi anlamına gelebilir. Bu da evcil hayvanınızın sağlığını hatta hayatını tehlikeye sokabilir. Bu sebeple fiyatlamaları incelerken lütfen oda tarifesini de inceleyiniz.

Oda tarifesini ve genel fiyatlarını Veteriner Ücretleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Kedi Kısırlaştırma Ücretlerini Belirleyen Etmenler

Erkek ve dişi kedi kısırlaştırma ücreti bir dizi unsurdan etkilenir, bunların başında ise cinsiyet faktörü gelir. Nitekim erkek ve dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatı farklı şekilde uygulanır. Erkek kedilerde kısırlaştırma uygulaması, kastrasyon adını alan ve her iki testisin çıkarılmasını gerektiren bir işlemi içerir. Dişi kedilerdeki operasyon adımları ise erkeklere kıyasla daha komplikedir ve hem ameliyat sırasında hem de ameliyatın ardından daha fazla bakım ve özen gerektirir. Dişi kedilerde kısırlaştırma işlemi uterusun ve yumurtalıkların çıkarılmasını gerektiren açık ameliyatla yapılır. Erkek kedi kısırlaştırma ameliyatına göre daha ağır olan bu işlemin ardından kedi daha bitkin ve halsiz düşer, ayrıca genellikle 1 gece veteriner hekim muayenesinde gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilir. İyileşme döneminde ise dikişlerin enfeksiyon kapmaması veya yırtılmaması için ek bakıma gereksinim olur.

Kedi cinsiyetine göre farklılaşan bu operasyon adımları, erkek kedi kısırlaştırma fiyat tarifesinin daha düşük olmasını sağlar. Bununla birlikte her kedi kısırlaştırma işlemi özel olarak irdelenir ve aşağıdaki faktörlerden etkilenerek yukarı yönlü artış gösterebilir:

  • Hayvan cinsi ve ağırlığı
  • İşlem sırasında kullanılan ilaç türü ve miktarı
  • Ek teşhis, tedavi ve tetkik gereksinimi
  • Ek rahatsızlıkların varlığı
  • Müşahede altında tutma süresi
  • Şehir ve bölge

Her kedide kısırlaştırma ameliyatı farklı operasyonel süreçleri kapsadığından, dişi veya erkek kedi kısırlaştırma ücreti ile ilgili nihai karar ancak veteriner hekim muayenesi sonucu verilebilir. Siz de kısırlaştırmayı düşündüğünüz kediniz için güncel fiyat tarifeleri ve varsa gerekli ek müdahaleler hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, bize ulaşabilirsiniz.

Kedilerde Kısırlaştırma Neden Gerekli?

Kedi sahipleri tarafından en çok tartışılan konulardan olan kısırlaştırma ameliyatı, en temelde hayvan ömrünü uzatan ve kanser de dahil olmak üzere çeşitli hastalık risklerini azaltan bir operasyondur. Genellikle kedilerin cinsel olgunluğa ulaşması beklenmeden ve yaklaşık 6 aylıkken yapılan prosedür, kedinin özel şartlarına bağlı olarak veteriner hekimin uygun gördüğü her durumda uygulanabilir. İşlemin sağladığı faydalar ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Kısırlaştırma ameliyatı kedilerdeki üreme hormonu üretimini azaltarak saldırganlık, bölgesel mücadele ve bölgesel işaretleme gibi olumsuz davranışları büyük ölçüde önler. Bu da özellikle erkek kedilerde kavga ve yaralanma durumlarını ortadan kaldırarak yaşam beklentisini uzatan bir faktördür.
  • Prosedür zorluğu dişi kedi kısırlaştırma fiyat tarifesini yukarı yönlü etkilemekle birlikte, işlemin dişilerdeki polikistik yumurtalık, kanser ve pirometre gibi hastalıkları önleme etkisi bulunur. Ek olarak yanlış gebelik veya sık doğum kaynaklı hastalık risklerini azaltarak daha sağlıklı bir yaşam ortalaması sunar.
  • Erkek kedilerde kısırlaştırma işlemi testosterona bağlı prostatit, perianal adenom ve prostat hiperplazisi gibi hayati risk taşıyan hastalık risklerinin azalmasını sağlar.

Kısırlaştırma ameliyatı, her ne kadar önemli bir prosedür olsa da en rutin işlemlerden biri olarak kabul edilir ve düşük komplikasyon riskine sahiptir. Ancak kedinizin eski sağlığına en kısa sürede dönebilmesi için ameliyatın steril koşullarda uygulanması ve veteriner hekim tarafından önerilen yönergelerin harfiyen takip edilmesi oldukça önemlidir. Kimi durumlarda, kedinin sağlığına kavuşması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ek vitamin veya ilaç kullanması gerekebilir; bu da kısırlaştırma fiyat tarifesini etkileyen başka bir durumdur. Siz de kedinizin uygun koşullar altında bir kısırlaşma süreci geçirmesi, gerekli tetkikler ve müdahaleler sayesinde en hızlı şekilde sağlığına kavuşması için bize ulaşarak dişi ve erkek kedi kısırlaştırma fiyat 2023 tarifemiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Paylaş:

İçindekiler

Popüler İçerikler

aykavet veteriner kliniği

Erenköy Veteriner

Göztepe Veteriner

Ataşehir Veteriner

Instagram