Köpek Kısırlaştırma Fiyatları

Köpek Kısırlaştırma Fiyatları

Köpek Kısırlaştırma Fiyatları için Veteriner Hekimler Odası tarifesi aşağıdaki gibidir. Erkek ve Dişi köpekler için operasyonel farklılık bulunmaktadır. Bu sebeple Erkek ve Dişi köpek kısırlaştırma fiyatı farklılık göstermektedir.

  • Dişi Köpek Kısırlaştırma Fiyatı: 3500-5700 TL
  • Erkek Köpek Kısırlaştırma Fiyatı: 2500-5700 TL

Köpekler, en eski evcilleştirilmiş memeli ve evcil hayvanlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Birçok amaç için insanlara yardımcı olan sadık dostlar binlerce yıldır insanlarla yaşamaktadır. Sosyal hayvanlar olan köpeklerin özellikleri ırklarına göre değişiklik göstermektedir. Yine de köpekler; insanların duygularını anlamaları, sadakatleri, koku alma yetenekleri, oyun oynamayı sevmeleri ve kolay eğitilebilir olması gibi özelliklerle ön plana çıkmaktadır.

AYKAVET Veteriner Kliniği

Telefon: 0505 495 19 14 (Tıkla Ara)

WhatsApp Telefonu: 0505 495 19 14 (Sohbet Etmek için Tıklayın)

Yol Tarifi: Tıkla Veteriner Yol Tarifi Al

Adres: Erenköy mah. Şemşettin Günaltay cad. Eralp apt, no:173/A, 34738 Kadıköy/İstanbul

Web: aykavet.com

E-mail: info@aykavet.com

Bir köpek sahiplenmek; doğa bilinci edinmeye, empati kurabilmeye ve çocuk gelişimine yardımcı olabildiği gibi bazen de insanların psikolojik sağlığında önemli bir rol oynamaktadır. Onların sağlığı da veterinerlere emanettir. Deneyimli veteriner hekimlerce veteriner kliniklerinde köpeklerin çeşitli özelliklerine göre muayene ücreti, tedavi yöntemleri ve kısırlaştırma fiyatları belirlenmektedir.

Köpeklerin;

  • Kanser gibi hastalıklardan korunması,
  • Üreme kontrolü,
  • Evden kaçmalarının ve işaretleme gibi durumlarının engellenmesi,
  • Saldırganlığının engellenmesi,
  • İstenmeyen yavruların doğması 

gibi sağlıkla alakalı veya sosyal kontrolü sağlayabilmek gibi sebeplerden dolayı kısırlaştırmaları önerilmektedir.

Bu sayede hem köpeklerin türsel açıdan yaşayabileceği sıkıntılar önlenmiş olur hem de üreme isteklerinden doğacak çeşitli rahatsızlıkların önüne geçilmiş olur.

Siz de ayrıntılı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz. Gelin bu hassas konu hakkında daha fazla detayı hep birlikte inceleyelim.

Köpek Kısırlaştırma Fiyatları

Gelelim köpek kısırlaştırma fiyatlarına… Köpek kısırlaştırma bazı köpek ırklarına özgü sağlık sorunlarının riskini azaltabilir ve sahipsiz hayvan sayısını azaltabilir; yani toplum ve hayvan sağlığı açısından iyi bir uygulamadır. Köpek kısırlaştırma ücretleri de dişi ve erkek köpek için tabii ki farklılık göstermektedir. Bu işlemler sonrasında dişi ve erkek köpeklerin üreme yeteneğinin ortadan kaldırılması ve üreme isteğinden doğan istenmeyen davranışların önlenmesi sağlanmış olur.

Erkek Köpek Kısırlaştırma Fiyatı

Erkek köpek kısırlaştırmak dişi köpeğe göre nispeten daha kolay olmaktadır. Veteriner kliniğimizde erkek köpek kısırlaştırma ücreti 2500 ile 5700 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu durumun avantaj ve dezavantajlarını öğrenmek ve karar vermek için bize danışabilirsiniz. 

Operasyon öncesi yapılacak olan kontrollerde herhangi bir sorun çıkması dahilinde önce bu sorunlar çözülmekte, ardından operasyon için uygun zaman belirlenmektedir. Kısırlaştırma işlemi öncesinde köpeğinizin tuvaleti ve açlık durumu da kontrol altında olmalıdır.

Dişi Köpek Kısırlaştırma Fiyatı

Evcil hayvan sahiplerine en iyi veterinerlik hizmetini sağlamak için çalışan kliniğimizde, dişi köpek kısırlaştırma ücreti 3500 ile 5700 TL arasında değişmektedir. Dişi köpeklerde de amaç aynıdır, anestezi altında işlem yapılmaktadır. Köpeğinizin cinsine ve genel sağlık durumuna göre ne zaman kısırlaştırılması gerektiği, profesyonel veteriner hekimlerimizce belirlenir. Yine de 6 ila 15 ay arasındaki köpekler için bu işlem önerilmektedir. İşlem süresince de köpeklerin vücut fonksiyonları kontrol altında tutulur. Böylece sorunsuz ve sağlıklı bir biçimde işlem tamamlanır.

Köpek Kısırlaştırma Fiyatları 2023

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nce Veteriner Hekimleri Odası’nın belirlediği alt ücrete göre köpek kısırlaştırma ücretleri belirlenmektedir. Belirlenen asgari fiyat bazında ücretler çeşitli faktörlere göre şekillenmektedir. 2023 yılında ise bu ücret veteriner kliniğinin bulunduğu yer, köpeğin cinsi, kilosu, sağlık durumu ve yaşı gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

Aynı zamanda gerekli olabilecek kan testleri, analizler, cerrahi tedaviler, ilaç, hospitalizasyon veya diğer operasyonlar da bu durumu etkilemektedir. Evcil hayvan sahipleri için en önemli konulardan biri de kısırlaştırmadır.

Tüm bunlara istinaden odanın paylaştığı bilgiye göre dişi köpek kısırlaştırma fiyat 2023 için 3500 TL ile 5700 TL arasında. Aynı şekilde erkek köpek kısırlaştırma fiyat 2023 için ise 2500 TL ile 5700 TL arasındadır.

Köpeklerin üreme dönemlerinde vücudunda gelişen fiziksel ve psikolojik değişimlerin kimseyi kötü etkilememesi için kısırlaştırma önerilmektedir. Sizler de kararsızsanız daha detaylı bilgi için hemen bizlere ulaşabilirsiniz. Bu sayede kısırlaştırma ücretlerini öğrenebilir, kısırlaştırmaya karar verebilir, kısırlaştırma öncesi ve sonrası için ne yapmanız gerektiğini deneyimli hekimlerimizden kolayca öğrenebilirsiniz.

AYKAVET Veteriner Kliniği

Telefon: 0505 495 19 14 (Tıkla Ara)

WhatsApp Telefonu: 0505 495 19 14 (Sohbet Etmek için Tıklayın)

Yol Tarifi: Tıkla Veteriner Yol Tarifi Al

Adres: Erenköy mah. Şemşettin Günaltay cad. Eralp apt, no:173/A, 34738 Kadıköy/İstanbul

Web: aykavet.com

E-mail: info@aykavet.com

Paylaş:

İçindekiler

Popüler İçerikler

aykavet veteriner kliniği

Erenköy Veteriner

Göztepe Veteriner

Ataşehir Veteriner

Instagram